Het zal niemand verbazen dat, als je hebt over eten in Scheveningen , er niet meteen een directe link gelegd wordt naar het specifieke van bepaalde restaurants daar, maar veel meer naar het nabijgelegen strand en vooral de zee.
Eten kun je namelijk overal, maar de aantrekkingskracht van de zee en de mogelijke gevolgen van een bezoekje kunnen leiden tot het nuttigen van een heerlijk diner in één van de vele restaurants in deze kustplaats.

 

Scheveningen visrestaurant

 

Eten moeten we allemaal

Eten doen we allemaal, maar dat moet ook gebeuren om ons lichaam de mogelijkheid te geven optimaal te functioneren. Meestal doen we dit in huiselijke kring zonder al te veel poespas, maar soms trakteren we ons zelf op een uitje en kiezen een leuke gelegenheid uit om ons een lekker culinair te laten verwennen. Woon je in Den Haag of Scheveningen zelf, dan is de keuze voor een plaatselijk restaurant een logische. Als dat echter niet zo is, waarom zou je dan speciaal naar een Turks of visrestaurant in Scheveningen gaan? De meest voor de hand liggende reden is de aanwezigheid van de zee.

 

Restaurant Scheveningen

 

Zee en eetlust

Er is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat de zee een aantal positieve eigenschappen heeft. Onbewust weten we allang dat zeelucht een gezonde uitwerking heeft. Dit heeft te maken met de lucht zelf, maar bijvoorbeeld ook met het rustgevende ruisen van de golven. Zwemmen en spelen in de golven wordt als heel plezierig ervaren en de aanwezigheid van een horizon werkt op emoties. Als een mens zich beter voelt, dan wekt dat kennelijk op een of andere manier de eetlust.

Als je dan toch een heerlijk dagje strand hebt beleefd, wat is er dan mooier dit af te sluiten met een smakelijk maal en uit eten te gaan in Scheveningen zelf?